VISTO DESDE MI OPTICA

------------------------------------------------------------

lunes, 11 de enero de 2010

8 - PAGAR POR MORIR (2º)

PUBLICAT AL DIARI EL PUNT EL 08-01-2010

Carreteres reclama a un mort en accident a Gualta 200 euros per la neteja de la via


La Generalitat va enviar la notificació amb la sanció a nom de la víctima un any després del sinistre


El Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat reclama a un noi mort d'accident a Gualta 200 euros, que és el cost del servei dels treballadors que van haver de netejar la via. L'accident va passar el mes de desembre del 2008 i la Generalitat va enviar aquesta notificació un any després del sinistre. El més greu del cas és que la carta anava dirigida a la víctima mortal, un menor d'edat que anava en ciclomotor. Fonts de Carreteres admeten que van seguir el procediment correcte, perquè no sabien que el noi estava mort, però un cop descobert l'error, consideren que la família del jove «no tindrà cap problema en aquest tema».

L'accident va passar el vespre del dia 5 de desembre del 2008 al punt quilomètric 0,7 de la carretera GI-643, al terme municipal de Gualta. La víctima, de 15 anys, circulava en ciclomotor quan, de sobte, es va trobar amb uns cotxes que estaven aturats en un dels carrils de la via arran d'un altre accident que hi havia hagut minuts abans. El noi va esquivar-los en l'últim moment, però va topar amb un turisme que anava per l'altre carril i va morir. Una de les hipòtesis és que els vehicles accidentats no estiguessin ben senyalitzats i per això la víctima no els veiés fins a l'últim moment, sobretot tenint en compte que ja era fosc.

Ressò públic

Ara, una associació de motoristes, Moteros en Acción, ha denunciat que la Generalitat reclama un total de 200 euros al menor d'edat arran dels problemes que va originar aquest accident i que van obligar a intervenir els equips de conservació de Carreteres per netejar la via. La Generalitat va enviar aquesta notificació al domicili del menor fa un parell de mesos, gairebé un any després del sinistre. La carta anava dirigida al menor d'edat, perquè en el departament de Carreteres que gestiona aquests aspectes no tenien constància que l'adolescent era mort. Segons aquest document, «el dia 5 de desembre del 2008 un accident en el qual va intervenir un vehicle va ocasionar danys al domini públic viari de la Generalitat de Catalunya i va obligar les unitats de conservació a intervenir. Els danys causats per l'accident han estat valorats pels tècnics del Servei de Carreteres en 200 euros. La intervenció de les unitats de conservació es justifica per les reparacions i les activitats realitzades de manera urgent amb la finalitat de restituir i garantir al màxim la seguretat viària».

En la notificació es recorda que a través del reglament de Carreteres «és exigible el rescabalament dels danys ocasionats a una carretera o als seus elements funcionals al presumpte responsable, o solidàriament a la companyia asseguradora del vehicle causant del danys».

Sense vorals

El sinistre va passar a prop de Torroella de Montgrí, en una via que comunica aquest municipi amb la carretera de la Bisbal, passant per Gualta, Serra de Daró i Rupià. Es tracta d'una carretera que no té vorals, i és per aquest motiu que els cotxes implicats en l'accident de Gualta van haver d'ocupar un dels carrils, perquè no tenien cap més lloc on col·locar-se.

Aquest poc espai provoca crítiques entre alguns usuaris habituals de la carretera i també en blocs especialitzats en trànsit, que s'han fet ressò d'aquest cas de Gualta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Datos personales

Mi foto
Barcelona, Spain