INFORMACION Y DENUNCIA EN GENERAL Y DE LAS ADMINISTRACIONES EN PARTICULAR

------------------------------------------------------------

viernes, 18 de diciembre de 2009

1 - ANTITAURINO

El pleno del Parlament catalán ha abierto este viernes (18-12-2009)la puerta a prohibir las corridas de toros en Catalunya con el rechazo a las enmiendas a la totalidad presentadas por PSC, PPC y C´s contra la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), avalada por 180.000 catalanes, que hace esta petición.

2 comentarios:

 1. El ple del Parlament ha acordat aquest matí tramitar la proposició de llei per prohibir les curses de toros a Catalunya, fruit d'una iniciativa legislativa popular de la Plataforma Prou i que té el suport de més de 180.000 ciutadans. La ILP ha superat aquest primer debat al ple després que la cambra ha rebutjat, en votació secreta, les esmenes a la totalitat presentades pel PSC-CpC, el PPC i el Grup Mixt. Les tres esmenes han tingut 59 vots a favor, 67 vots en contra i 5 abstencions.
  Aquesta iniciativa proposa modificar l'article 6 del text refós de la llei de protecció dels animals, aprovat pel decret legislatiu 2/2008, del 15 d'abril, perquè quedin prohibides "les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l'animal i l'aplicació de les 'sorts' de la pica, les banderilles i l'estoc", i també "els espectacles taurins de qualsevol modalitat que se celebrin a les places de braus o fora", llevat de les festes amb bous sense mort de l'animal (correbous) que es facin en localitats on tradicionalment se celebren. La proposta també preveu que el govern compensi econòmicament els propietaris de les places de toros.

  A partir d'ara la ILP es continuarà tramitant com qualsevol altra iniciativa legislativa; és a dir, els grups poden sol·licitar compareixences de sectors implicats davant la comissió parlamentària corresponent i després poden presentar esmenes a l'articulat de la ILP. Debatudes aquestes esmenes en comissió, la ILP haurà de tornar al ple per al debat i la votació finals. En qualsevol moment de la tramitació parlamentària i fins abans de la votació final davant el ple, la Plataforma Prou pot demanar la retirada de la iniciativa.

  Des de l'any 1995 es poden presentar al Parlament iniciatives legislatives populars i la cambra n'ha aprovat tres. La primera va ser la llei de suport a les seleccions catalanes, l'any 1999, la segona, la llei reguladora de la incineració de residus, l'any 2000, i la tercera, la llei de creació de llars d'infants de qualitat, l'any 2004.

  Anna Mulà i Arribas, membre de la comissió promotora de la ILP, ha pujat a la tribuna d'oradors del saló de sessions i ha defensat la prohibició de les curses de toros. A continuació ha estat el torn dels parlamentaris: David Pérez (PSC-CpC), Albert Rivera (Grup Mixt) i Rafael Luna (PPC) han estat els primers de prendre la paraula per explicar les seves respectives esmenes a la totalitat de la iniciativa i després s'han posicionat, sobre el text de la proposta i les esmenes, Josep Rull (CiU), Joan Puigcercós (ERC) i Francesc Pané (ICV-EUiA).

  El debat ha estat seguit des de la tribuna de públic per membres de la Plataforma Prou i també per persones que volen la continuïtat de les curses de toros, com el torero Serafín Marín.

  ResponderEliminar
 2. Me considero ciudadano del mundo, por lo cual, nunca superior o inferior a ninguna de las especies que la habitan.
  Solo exijo para los demás el mismo respeto que a mi me gusta recibir, y estoy a fabor de prohibir la barbarie, y la tortura, a lo mismo que quiero el mismo trato digno a todos aquellos seres vivos.
  No entiendo de casi nada, pero mi ignorancia me hace decir, las corridas en la cama, y los toros libres por el campo.
  V.sss

  ResponderEliminar

Datos personales

Mi foto
Barcelona, Spain